Gratisshopping på gatan

Jag är väl medveten om att lagen säger att man inte får ta saker ur andras sopor.. Men ärligt talat, vem skadar det? Om det ligger stora högar med hela och fungerande fräscha saker vid vägen som bara väntar på att skrotas helt i onödan, va gör det då om någon tar något med sig därifrån?
Jag förstår ju om man måste sätta den gränsen såklart, så inte alla klättrar ner i containrar, och går in på folks tomter och slänger sopor om sig hej vilt... och det finns alltid sådana människor, som inte skulle visa någon respekt när de är där och gräver. Jag vet att de finns de som river upp hej vilt och sen inte packar tillbaka.
Men när jag ser människor, framförallt de som ser fattiga ut, och invandrare som jag vet ofta har det väldigt tufft här, som hittar fina möbler och mattor till sitt hem så blir då jag glad.
och vill man inte att folk ska gräva i ens "skattgömma" kan man ju lämna till second hand istället.
Inte bara en gång har jag hittat flera sopsäckar med nya, fräscha, moderna kläder (vissa med lapparna kvar).. Varför går man då inte, som i vissa fall, ett par hundra meter med dessa säckar till en klädinsamlingsbox för fattiga i afrika?! Så då har jag tagit med mig det jag kunnat, sorterat igenom, sparat några plagg själv, och lagt resten i insamlingen. 
Jag brukar ven plocka annat specifikt till mig själv, eller åt någon jag känner som jag vet behöver just det, eller för att sälja. Säljer jag det så slipper det ju skrotas, samt att jag får in en extra slant. Och jag behöver definitivt extra slantar!
Fd egenföretagare utan lön, som sedan blev sjukskriven, sen arbetssökande, sen mammaledig.... Jag bidrar ju inte så mycket i ekonomin med bidraget jag är berättigad till. Det här, kuponger och rabatter, och köpa och sälja begagnat är hur jag bidrar till att vi ska ha råd att leva bra, äta gott, ha det fint mm. =)
 
Och på tal om.. Jag köpte nyligt ett gammalt retro våffeljärn Åviken, och hittade sedan ett till, dock utan sladd. Bytte till mig en sladd, så nu har jag två sådana våffeljärn. Jag testkörde dem i förrgår, och jävlart så frasiga ovh bra våfflor det blev! Aldrig mer ska jag göra sladdriga våfflor i non-stick järnet jag hade innan. Och behöver jag säga att jag gör smeten själv... med vispad grädde, mjöl, salt och vatten. =D
 

TessPeZ

Här kommer jag att ta upp lite blandat från mitt liv. Så som pyssel, produkttester, fyndtips, och tankar och händelser.

RSS 2.0